UTAS Student Hub fitout

hub-journalThe UTAS Student Hub on the Hobart campus is nearing completion in the lead up to ‘O’ week. We are excited to see all the joinery items start to take shape and divide up the large space.  The key design strategies were to strengthen movement paths, provide students with varied study nooks for individual and group learning and allow the social space to spill out onto the main boulevard.

Key to design is a  feature joinery spine that is manipulated to suit standing and sitting study.   Plywood blades splice through the joinery item to encourage conversation between the rear study ‘caves’ and large open plan area.  A robust palette of plywood and concrete were used to compliment the existing raw materiality of the building.  Colour is playfully applied to signify that the new hub is a joyous space for students to ‘chill out’ in between classes and be with their mates indoors + out.  We cannot wait to watch them appropriate the space and make it their own!

 

Share this:

Instagram