Weld Street Kitchen

Residential

The renovation stemmed from the need to inject new life and light into the everyday spaces of the 1880’s Henry Hunter designed home.

The concept for the renovation established a light scoop for family life in the previously dark and confined kitchen space.  Horizontality is expressed through the American oak banding so to draw users through the space to either the garden or remainder of the house.  Timber jewel boxes allow the family to sit around the edges so to not over crowd the busy kitchen environment.  Internally, the bay box window catches the afternoon sun whilst providing a family lounging spot on the fringe of the busy kitchen.  Externally the fine steel armour is plugged onto the existing sandstone walls, establishing a relationship between materials that age well.

Photography: Jonathan Wherrett