Crimea Street House

Residential

A steep roof sits to the north as a visual barrier from the adjacent three storey block of units. Apart from providing a generous ceiling space in this new kitchen and dining area, high level windows were used to effectively bring in more natural light into these areas.

A similar approach was mirrored in the living area wing to the south. The new wet areas and a wine store that are located to the rear of the original residence form a link between the northern and southern wings in this U-shaped extension. Generous glazing to all these areas faces a central timber deck providing the sense of a more generous outdoor space in an otherwise compact plan.

This is accentuated by the kitchen joinery that runs externally to house the BBQ and the use of mirror to the splashback.

Photography by Michael Kai